2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Ką svarbu žinoti pervežant pavojingus krovinius?

Daugelis mano, jog pavojingų krovinių pervežimui svarbiausias yra vairuotojo praktinis įgudimas bei gebėjimas tinkamai valdyti transporto priemonę. Visgi, faktas, jog ne ką mažiau tokiais atvejais svarbus yra ir teorinis pasiruošimas, kurio prireikia ne vienoje tokių kelionių dalyje.

Dalimi kelių vežti tokių krovinių negalima
Nors su tokiais keliais tenka susidurti pakankamai nedažnai, bet faktas, jog tokių kelių, kuriuose vežti pavojingus krovinius yra draudžiama, tikrai yra. Taip, Lietuvoje jų kiekis yra minimalus, todėl įmanoma su jais nesusidurti pavojingus krovinius vežant ir ypač didelį laiką, bet dalyje užsienio valstybių tokių kelių skaičius yra kur kas didesnis, kas gali pakankamai žymiai apsunkinti kelionę, jei susidūrimui su tokiais keliais nėra pasiruošta iš anksto. Būtent dėl to, iš anksto pagalvokite apie potencialią tokių kelių riziką ir maršrutus, veždami pavojingus krovinius, planuokite taip, kad tokių kelių išvengtumėte, kas tuo pačiu leis išvengti ir papildomų nemalonių rūpesčių kelionės metu.

Pervežant pavojingus krovinius pavojus kyla ne tik aplinkai, bet ir vairuotojui
Ne paslaptis, jog pervežant tokius krovinius vairuotojas susiduria su ypač dideliu potencialiu pavojumi, kadangi vienas netinkamas judesys į pražūtį gali nusitempti ne tik transporto priemonę su kroviniu, bet ir jį patį. Būtent dėl to, vairuotojas privalo pasirūpinti tuo, jog jo būsena kelionės metu būtų maksimaliai gera, kas galėtų garantuoti maksimaliai greitą reakcijos laiką ir gerą koordinaciją. Būtent dėl to, pavojingus krovinius pervežantys darbuotojai turėtų iš anksto pasirūpinti visaverčiu maistu ir gėrimais kelionės metu. Taip pat, pervežant tokį krovinį tikrai nereikėtų stengtis jį pervežti kiek įmanoma greičiau atsisakant poilsio, kadangi pastarasis turi ypatingą svarbą vairuotojui norint išlikti maksimaliai teigiamos būsenos.

1 komentaras: